12.08.2014 14:30

Община Велико Търново получи награда за достъп на младите хора до култура

На тържествена церемония днес в рамките на Национална конференция посветена на младите хора, културата и предизвикателствата пред българското образование, Община Велико Търново получи наградата „ПроКултура“, в категория “Общини“. Наградата се присъжда в рамките на годишните награди „ПроКултура“, посветени на достъпа на младите хора до култура и организирани от Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК), Българската асоциация на младежките работници (БАМР), Министерството на културата, Министерството на образованието и науката и Граждански институт.
Наградата се присъжда на Община Велико Търново, заради приносът й в Националната кампания за достъп на младите хора до култура. Критериите, по които общината бе оценявана и спечели наградата, в която взеха участие още шест общини от страната са: дейността й при насърчаване творческата активност на младите хора; постигнатите чрез култура развитие и реализацията на младите хора с различен социален статус; приносът й за развитие на партньорства между творческия сектор и младите хора.
На 12 август 2014 година, обявен от ООН за Международен ден на младежта, в рамките на  II Национална конференция за достъпа на младите хора до култура бяха връчени за пръв път годишните награди „Про Култура“ за принос за разширяването на достъпа на младите хора до култура.
В надпреварата взеха участие различни организации, институти и медии, които се състезаваха в 7 категории с общо 41 номинации.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.