16.04.2014 15:00

Заместник-кметът Ганчо Карабаджаков откри турнирът „Огърлицата на Десислава”

Заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков откри на тържествена церемония 14-то издание на Международен турнир по художествена гимнастика „Огърлицата на Десислава”. Господин Карабаджаков откри турнирът с  пожелание за успех към участничките и поздравления към организаторите. „Огърлицата на Десислава” е събитие, което несъмнено ще има голям принос  в надпреварата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година”, сподели още той.
В XIV-то издание на международния турнир „Огърлицата на Десислава” в рамките на два дни ще се състезават 182 участнички от 8 държави - Гърция, Босна и Херцеговина, Молдова, Австрия, Финландия, САЩ, Канада, България. В рамките на състезанието се отбелязват и 55 години от създаването на клуб по художествена гимнастика във Велико Търново от Ангелина Иванова. В нейна чест тази година по традиция ще бъде връчен и специалния приз за треньори, носещ името й.
На специална церемония по награждаването тази вечер от 18:30 часа ще бъде връчено най-високото отличие в турнира – „Огърлицата на Десислава”. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.