20.06.2014 14:00

Общината отвори дарителска банкова сметка в подкрепа на засегнатите

Остава бедствено положението в Община Велико Търново

На заседание на кризисния щаб в Община Велико Търново в 16:00ч. кметът Даниел Панов съобщи наблюденията си от направения по-рано днес оглед на засегнатите населени места и участъци като заяви, че в сравнение с огледа му през изминалата нощ и рано тази сутрин обстановката е значително подобрена.
Възстановено е електрозахранването във всички населена места в общината, но въпреки това бедственото положение остава до пълното възстановяване на основните комуникации. В този момент продължава почистването на мостовете на територията на общината от наноси и дървета, където са най-тежките поражения. До момента Районна служба „Пожарна безопасност” е реагирала на всички постъпили сигнали в Община Велико Търново от изминалата нощ. Още тази вечер се очаква да приключи отводняването на къщите и сградите в град Килифарево, което продължава и в момента. Екипи отводняват жилища в с. Капиново  и ул. „Крайбрежна” в града.
С оглед подобряването на ситуацията през деня евакуираните по-рано хора вече са по домовете си. С личното съдействие на кмета на бедстващите по места бяха раздадени 1000 сандвича, 1000 кисели млека и айряни, 1000 води, 800 бутилки студен чай, сок и 1000 кутии вафли. Кметът Даниел Панов лично благодари на всички отзовали се фирми и благодетели за проявената съпричастност и подкрепа.
Още от утре със Заповед на кмета на общината започват работа 4 работни групи, чиято задача е да опише щетите и разрушенията на засегнатите частни имоти по места, засегната инфраструктура и др., които впоследствие получавайки лицензирана оценка да бъдат предоставени за държавна помощ на Междуведомствената комисия по подпомагане и възстановяване  към Министерски съвет.
Кметът Даниел Панов днес направи оглед на най-засегнатите населени места в общината, като огледите продължават и този момент. Работата по почистването, отводняването и възстановителните дейности ще продължат и през следващите дни. От днес е открита и банкова сметка за набиране на средства за всички засегнати и пострадали от наводненията в Община Велико Търново.

Община Велико Търново приканва фирмите и гражданите да подпомогнат бедстващото население, като допринесат за това чрез посочената банкова сметка на Община Велико Търново. Благодарим искрено на всеки откликнал на тази молба.

BG 43 SOMB 9130 84 24761244

код за вид на плащане: 44 51 00

BIC код: SOMBBGSF

Общинска банка АД

Изписване на волята на дарителя

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.