22.07.2014 09:00

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов откри 34 издание на EASA

На церемонията по откриване на 34-то издание на Европейската асамблея на студентите по архитектура, състояла са на мястото на някогашния царски дворец в крепостта "Царевец", Даниел Панов припомни на всички положеното начало на очакваното събитие преди две години.
„Днес обаче не е време за спомени. Днес е време за щастие, вдъхновение и благодарност. Щастие от факта, че 550 млади архитекти, които ще правят физиономията на Европа през следващите 50 години ще озарят с творбите си Велико Търново. Вдъхновение от вълшебната симбиоза между природата и архитектурата, между наследството и креативните идеи и проекти. Благодарност към хората, които направиха и правят възможно това прекрасно и вълнуващо събитие“, заяви Даниел Панов.
Той изрази удовлетвореността си от факта, че EASA е особено важна част от кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година.
„Града и общността ни ви предлагат 7 000 годишната история, уникалното културно - историческо наследство, архитектурата, неповторимата атмосфера и дух на града. Очакваме вашите креативни проекти и визии за модерното бъдеще на Велико Търново“, каза в заключение Даниел Панов.
По-късно бъдещите архитекти на Европа изпълниха площад „Цар Асен І“ и многократно аплодираха аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.