01.08.2014 11:10

Проведе се заседание на обществен съвет за разпределяне на помощите за пострадалите от наводнението

При участие на представители от общинска администрация, ПБЗН, БЧК, дирекция „Социално подпомагане“ и кметовете на градовете Дебелец и Килифарево, се състоя заседание на Общински съвет за разпределяне на средствата, събрани в помощ на пострадалите от наводнението домакинства.
С оглед на обстоятелството, че почти всички пострадали са получили като дарения бяла техника, легла, матраци, постелъчно бельо, миещи и дезинфекционни материали и лекарства бе взето решение събраните от дарителската кампания близо 90 000 лв. да бъдат разпределени и предоставени за ремонт на пострадалите домакинства.
Предложението да се отпуснат събраните средства за ремонт на пострадалите къщи, като част от общата сума, необходима за ремонт на пострадалите сгради бе подкрепено единодушно от членовете на общественият съвет. Оценените от независим лицензиран оценител щети по къщи в рамките на Община Велико Търново общо са в размер на 406 682, 50 лв.
22,13% от оценените от „Инвестстрой“ щети ще бъдат покрити от средствата, които ще бъдат предоставени на пострадалите домакинства от дарителската кампания.
Общественият съвет изрази съгласие с направеното предложение и одобри предоставянето на средства за ремонт на пострадалите къщи. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.