01.09.2014 12:00

Даниел Панов откри третата учебна година на възстановеното Спортно училище

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов откри новата учебна година във възстановеното Спортно училище Велико Търново.
В присъствието на народни представители и общински съветници, ученици, учители, треньори и много гости кмета приветства всички, които с труда и усилията си работят за възвръщането на спортната слава на Старата столица.
„Когато влезете в коридорите на училището погледнете портретите на вашите предшественици. Помнете, че последователните усилия, волята и решимостта са факторите, които ще ви направят техни последователи. Упоритостта в учението и тренировките, дисциплината са ключови за това да станете големи спортисти и достойни хора, които представят Велико Търново пред България и света“, каза Даниел Панов на възпитаниците на училището.
Той изрази убедеността си, че в края на тази календарна и през пролетта на 2015 година ще бъдат завършени спортните обекти по, които се работи, за да има Велико Търново модерна спортна база и съоръжения за развитие както на високото спортно майсторство, така и за масов спорт.
С грамоти бяха отличени учениците, завоювали призови места в национални и международни спортни прояви.
Момичетата от специалност „Художествена гимнастика“ при училището показаха своите умения и грация на трудният терен на бетонната настилка в двора на училището.
Спортно училище Велико Търново бе възстановено с решителната намеса на кмета на общината Даниел Панов със заповед на Министъра на образованието, младежта и спорта през 2012 година.
През учебната 2012-2013 година учениците в училището бяха 142 в 7 паралелки.
В резултата на доброто и стабилно развитие на учебната институция и постигнатите от възпитаниците и успехи през учебната 2014-2015 година учениците са 189 (с 47 повече от изминалата учебна година), а паралелките са 8 (с 1 повече) от миналата година. Изучаванете до момента спортни дисциплини са: футбол, хандбал, модерен петобой, бадминтон, баскетбол, спортна стрелба, борба свободен стил, джудо, лека атлетика, бокс и катерене.
От новата учебна година ще се изучават две нови спортни дисциплини: вдигане на тежести и художествена гимнастика.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.