24.09.2014 08:45

Велико Търново отново ще участва в кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване

На 27 септември, събота, от 9:00ч. до 14:00ч., гражданите на Велико Търново отново ще имат възможността да се възползват от кампанията на фирма „Ровотел” и общината за предаване и събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.
В квартал „Бузлуджа” на паркинга пред микро-пазара и на обръщалото на автобусите в квартал „Картала” ще бъдат поставени контейнери, в които гражданите ще имат възможност безвъзмездно да оставят излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Кампанията за пореден път има за цел да осигури възможност за предаване на електрически и електронни уреди, които са излезли от употреба и са непотребни за домакинствата. Събирането им по този регламентиран начин предпазва града и околностите от изхвърлянето на това оборудване, което замърсява градската и крайградска зона.
Предаването на излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване на лицензирана компания дава възможност за неговото почти пълно рециклиране и превръщането му в полезни суровини за индустрията.
Община Велико Търново е сред малкото в България, които притежават екологичен сертификат ISO 14001 и в изпълнение на неговите стандарти събира и предава на фирма „Ровотел” излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване. По този начин общинска администрация реализира политиката си за поведение, щадящо околната среда и даваща възможност за устойчиво развитие.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.