15.09.2014 15:00

Почистени са близо 1000 отводнителни шахти

В периода от края на месец юни до средата на септември е извършен огглед и почистване на близо 1 000 водоприемни и отводнителни шахти за повърхностни води по улиците на Велико Търново.
Група от работници по Национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост” изчистиха шахтите в централната градска част, улиците около стадион „Ивайло”, част от квартал „Варуша”, ул. „България”, ул. „Никола Габровски”, кв. „Акация”, кв. „Картала”, кв. „Кольо Фичето”, кв. „Бузлуджа”, „Зона В” и квартал „Чолаковци”.
Почистени са над 70 % от неработещите поради запушване и затлачване с наноси от кал и пясък водоприемни шахти по улиците.
Направен е пълен и точен опис на липсващите и счупени решетки на шахтите. Поетапно ще бъдат поръчвани, доставяни и монтирани нови на местата, на които те липсват или са повредени.
Проблем остава събирането на повърхностните води при обилни дъждове и активно снеготопене на ул. „България” и улиците в северна посока, поради малкият диаметър на канализационните тръби, включително и на колектора по улицата, кръговите кръстовища на „Качица”, „Никола Габровски” и автогара „Запад”.
Позитивният ефект от извършеното почистване на шахтите е видим на множество улични участъци при последните проливни дъждове - наблюдават се по-ниски водни нива по уличните платна.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.