21.06.2014 17:30

Кметът Даниел Панов продължи с огледите на засегнатите населени места

Кметът Даниел Панов и днес продължи с огледите на засегнатите участъци и къщи по населените места в общината. Заедно с работните групи, описващите щетите от наводненията Панов огледа къщи и сгради в квартал “Асенов“, град Килифарево и град Дебелец. В Килифарево, където наводнението нанесе най-видими щети днес бяха описани 10 от общо 35 къщи. Приземните и първите етажи на по-голямата част от къщите са били изцяло наводнени, а в някои случаи и вторите етажи. Щетите засягат над 50% от имуществото на всеки имот. Две къщи са описани като рискови и на тях предстои да се направи конструктивно обследване за преценка – годност за обитаване.
Комисията в град Велико Търново днес описа всички 15 засегнати къщи на ул. “Крайбрежна“, ул. “Григорий Цамблак“, ул. “Черноризец Храбър“ и пет къщи на ул. “Цар Иван Асен II“. Утре предстои да бъдат описани и останалите 20 засегнати къщи в града. От огледа стана ясно, че няма съборени и застрашени сгради. Констатирани са частично напукани външни мазилки, наводнени приземни помещения и унищожена покъщнина.
Огледът на кмета на общината и работната група отчете, че наводненията в град Дебелец са нанесли вреди и щети в изключително широк участък. Засегнатите къщи са повече от 100, унищожена е сериозна площ – земеделска земя. И в този момент продължава работата на работната група в града.
Кметът Даниел Панов пое ангажимент и започна  разговори още днес с големи производители и търговци за бяла техника, текстил и матраци, строителни материали за подпомагане на най-нуждаещите се хора и семейства.
Бедственото положение в Община Велико Търново все още не е отменено. Продължава работата по почистването на мостовете и затлачените с наноси участъци.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.