05.06.2015 15:00

Даниел Панов: “Едно от най-важните постижения по време на мандата ми е максимално близкото преминаване трасето на автомагистрала „Хемус“ до Велико Търново“

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов приветства участниците в общественото обсъждане на оценка на трасето на автомагистрала „Хемус“ - провело се в залата на общината.
„Случиха се много позитивни  неща през мандата ми за развитието на града и в полза на гражданите, но едно от най-важните неща, които се случиха е преместване на трасето на автомагистрала „Хемус“ близо до Велико Търново! Знам колко много и тежки разговори се водиха с 5-те правителства по време на мандата ми докато с министъра на регионалното развитие и благоустройството г-жа Лиляна Павлова „забием колчето“ на 15 км. от Велико Търново.
Очевидно за всички е, че благодарение на по-добре изградената инфраструктура, магистрали и пътища Южна България се развива по-бързо и по-успешно от Северна. Пресичането на трасето на автомагистрала „Хемус“ с 9-ти трансевропейски коридор Хелзинки – Истанбул/Русе – Свиленград/ на 15 км. от Велико Търново е стратегическо предимство на града и региона за десетилетия напред.
Само за няколко месеца след уточняване на близкото до Велико Търново трасе на магистралата осезаемо се увеличи инвестиционният интерес. Този жизненоважен проект е значим не само за икономиката, за гражданите, за бизнеса, но за бъдещето и на следващите поколения“, каза Даниел Панов в приветствените си думи при откриване на обсъждането.
По време на обсъждането представители на Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ направиха презентации на бъдещото трасе. Експерти и граждани участваха активно в обсъждането.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.