30.06.2015 21:30

Даниел Панов се срещна в Брюксел с водещите европейски политици Жан Клод Юнкер, Жозеф Дол и Антонио Лопез

Жан-Клод Юнкер: Европейската комисия иска по-тясно сътрудничество с българските общини

На срещата с 30 кметове на български общини, сред които бе и Даниел Панов, председателя на Европейската комисия в Брюксел Жан Клод Юнкер заяви: “Посланието ми беше, че Европейската комисия иска да има колкото се може по-тясно сътрудничество с българските общини и местни власти“.
„Кметовете са хората в България, както впрочем и навсякъде другаде, които са най-близко до гражданите и които знаят най-добре какви са реалностите и какви са проблемите на обикновените хора, затова ми беше много интересно да дискутирам с моите приятели каква реално е ситуацията в Българските общини. Правителството в България също е близо до хората, но кметовете са тези, които са по-близо до хората и техните проблеми”, допълни г-н Юнкер.
На срещата с председателя на Европейската комисия Даниел Панов е дискутирал необходимостта от продължаване процеса на реална децентрализация в полза на разширяване правомощията и ресурсите за местното самоуправление в България.
Председателят на Европейска народна партия Жозеф Дол: Кметовете от ГЕРБ трябва да управляват, защото променят към по-добро България.
Председателят на най-голямата и влиятелна партия в Европейският парламент Жозеф Дол заяви, че кметовете са най-важните хора, които  работят прозрачно и  могат да направят много за гражданите, общността и развитието на градовете и регионите. Ако сте си свършили работата добре, ако сте работили за проблемите на хората, и сте били винаги близо до гражданите, хората ще оценят Вашата работа. Хората критикуват кметовете, но накрая оценяват и работата им, коментира Жозеф Дол.
Антонио Лопез: „ЕНП е сигурна, че ще спечелите отново доверието на българите на местните избори през октомври".
„На място и лично с очите си видях как в позитивна посока се променят българските градове като София, Бургас, Варна, Велико Търново“. Това заяви генералният секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопез.
Той си припомни добрите впечатления и приятните преживявания във Велико Търново и отново благодари на кмета и на гражданите на Старата столица за топлото и приятелско посрещане. „Убеден съм, че все така успешно ще продължите да работите за развитието и просперитета на Велико Търново и региона, заедно с вашите съграждани“, заяви г-н Лопез.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.