12.02.2016 17:00

Кметът Даниел Панов получи награда за утвърждаването на Велико Търново като водеща културно-историческа дестинация

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов получи награда за утвърждаването на старопрестолния град като водеща културно-историческа дестинация. „Златният приз” е учреден от авторитетното списание „Туризъм и отдих”. Отличието бе връчено от заместник-министъра на туризма Александър Манолев.
Велико Търново е една от сензациите по време на престижното международно изложение „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2016”. Старата българска столица бе презентирана с прочутите в целия свят международни фестивали, новите културни форуми и утвърдените събития. Утвърден бе образът на старопрестолния град като водеща дестинация за културен туризъм. Атрактивният щанд бе подготвен от Туристически информационен център „Царевград Търнов”.
Кулминация на представянето бе националната премиера на туристическия филм „Велико Търново – в сърцето на историята”. Прожекцията премина при силен интерес, а поканата на кмета Даниел Панов уважиха дипломати от цял свят, министри, народни представители, кметове на общини, туроператори, журналисти и други гости на „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2016”. Във филмовата лента в ролята на гид е популярният актьор Юлиян Вергов, който описва по впечатляващ начин историята на града, съвремието и знаковите събития. Продукцията е заснета в най-високия стандарт за кино 4К.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.