10.12.2016 14:00

С 13 180 лева от Коледния благотворителен бал на кмета Даниел Панов подкрепят семейства от общинската програма „Ин витро”

13 180 лева бяха набрани по време на Коледния благотворителен бал, който кметът на Велико Търново Даниел Панов традиционно дава в навечерието на светлите празници. Сумата бе отчетена в присъствието на нотариус. По инициатива на Панов с дарените средства ще бъдат подкрепени семейства, които са включени в общинската програма за асистирана репродукция „Ин витро”. Тя бе създадена през 2011 г., а целевият бюджет бива увеличаван всяка година.
 „На Коледа стават чудеса. Дано с нашия скромен принос дадем възможност на тези наши съграждани да сбъднат мечтата си – да се радват на рожби”, сподели Даниел Панов пред събралите се гости. Благотворителният бал съвпадна с деня, в който църквата почита Света Анна – майката на Богородица, покровителка и закрилница на семейството, брака, зачатието и бременните жени.
Сред гостите на приема бяха Нели и Емил Николови, заедно с дъщеричката им Емили. Тя е едно от първите бебета, родили се в семейства, на които Община Велико Търново помага. От 2011 г. досега 42 са новородените, чиито майки и татковци са включени в общинската програмата за асистирана репродукция „Ин витро”. Предстои раждането на още десет пеленачета.
Даниел Панов благодари на клубовете „Лайънс Царевец”, „Лайънс Велико Търново – Арбанаси”, „Св. Патриарх Евтимий”, „Зонта” и „Ротари”, които имаха много важна роля за организацията и провеждането на благотворителния прием. Кметът на старопрестолния град се обърна с думи на признателност и към представителите на бизнеса, като подчерта тяхната гражданска активност, ролята им за просперитета на Велико Търново и подкрепата на проекти и каузи във всички сфери. „Велико Търново е единственият град в Централна Северна България с позитивен прираст и е сред малкото генератори на растеж у нас. Раждаемостта през тази година е рекордна – преди броени дни в старопрестолния град проплака хилядното бебе”, каза още Даниел Панов.
В края на 2011 г., отново по инициатива на Даниел Панов, набраните от тогавашния Коледен благотворителен бал 8116 лева бяха дарени на няколко семейства с репродуктивни проблеми.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.