21.12.2016 10:00

Пилотна система за ранно оповестяване и предупреждение при бедствия и аварии бе представена във Велико Търново

Пилотна информационна система за ранно оповестяване и предупреждение при инциденти, бедствия и аварии бе представена във Велико Търново. Създаването на проекта е възложено от кмета Даниел Панов и екипа му. Според концепцията, иновативната разработка предвижда стартирането на безплатно приложение за смарт-телефони, чрез което всеки ще може в реално време да подава сигнал за настъпило събитие. Създатели на системата са висококвалифицирани програмисти.
Към подадената в реално време информация за инцидент, произшествие, бедствие или авария ще могат да бъдат прилагани GPS координати и снимки. Данните ще постъпват в команден център в Общината, както и при службите за сигурност. Иновативното мобилно приложение ще допълва и подпомага работата на спешната линия 112.
Пилотният проект бе представен пред заместник-кметовете на община Велико Търново проф. Георги Камарашев и Ганчо Карабаджаков, пред представители на Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Националния военен университет „Васил Левски”, експерти и специалисти от общинската администрация. По време на тестването на системата приложението ще е достъпно за потребители с Android смарт-телефони, а впоследствие ще има разработки и за други операционни системи. Обучени за работа със системата ще бъдат и служители от общинската администрация.

 

 
© 2020 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.