22.02.2018 14:00

75% от управленската програма на кмета Даниел Панов вече е изпълнена

Кметът призова за единство и обори неверните твърдения за Велико Търново

Над 75% от мандатната програма за управление на Община Велико Търнов на кмета Даниел Панов е изпълнена. Това стана ясно от отчета за етапната й реализация за 2017 година, гласуван по време на днешното заседание на Общинския съвет.
През предходните дванадесет месеца са вложени 1,8 милиона лева в пътната инфраструктура в общината. Над 770 000 лева от тази сума е за пътища и улици в населените места извън общинския център. Стартирало е изпълнението на европейски проекти за над 23 милиона лева, финансирани по ОП „Региони в растеж“, а още над 8 милиона лева от Европейския регионален фонд ще бъдат инвестирани в обновяването на три училища и три детски градини.
От трибуната на заседателната зала кметът на Велико Търново Даниел Панов призова общинските съветници за единство в името на Старата столица. За пореден път с факти и цифри за устойчивото развитие на града и общината той обори неверни твърдения, разпространявани в общественото и медийно пространство.
„Европа признава, че Велико Търново е сред седемте града в България с най-ефективно усвояване на евросредства, но от БСП говорите обратното. Помня всички неверни твърдения, с които от години те насаждат страх: че ВиК-проектът няма да бъде завършен, че общината щяла да фалира, че туризмът бил зле, а хотелите празни, че депото за отпадъци ще се провали. Нека не затриваме имиджа на Велико Търново с подобни фрази, а да бъдем единни и да работим за престижа на Старата столица. Велико Търново е сред градовете с най-ниска безработица, с голям инвестиционен интерес, с положителен демографски баланс, с рекордна раждаемост. Утвърдихме се като център на културния туризъм, над 450 са били събитията в културния календар през миналата година. Само за година населението се увеличи с 1000 души. За шест години данъците не са променяни, но всичко опозицията не го отчита“, подчерта Панов.
„Магистрала „Хемус“ ще бъде на 13-14 километра от Велико Търново, а не на 39 км., както предвиждаше старият проект. За скоростния път Русе – Велико Търново сме поискали да бъде на по-голямо отстояние от селата Хотница и Русаля. Зачитайте работата на администрацията, зачитайте постиженията на младите хора и наградите, които печелят. Естествено е да има текущи проблеми и това се случва навсякъде по света. По решаването им винаги се е работило. Нека критиките бъдат градивни – кабинетът ми винаги е отворен за конкретни, обосновани и разумни предложения“, завърши Панов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.