29.10.2018 17:00

„Волво“ инвестира над 660 000 лева в нова база край Велико Търново

Ученици от Велико Търново ще могат да практикуват в новия обект

„Волво Груп България“ инвестира над 660 000 лева в изграждането на нова сервизна база за камиони край Велико Търново. Обектът се намира в периферията на Старата столица, до входа на град Килифарево и има непосредствен достъп до международния път Русе – Свиленград.
Сервизната база бе официално открита в края на миналата седмица, а гост на церемонията бе заместник-кметът на община Велико Търново Снежана Данева-Иванова, която преряза лентата на обекта заедно с Карин Йохансон – управител на компанията инвеститор, както и с кмета на Килифарево Димитър Събев.
Снежана Данева-Иванова коментира, че инвестицията е поредното доказателство за големия икономически потенциал и привлекателността на Велико Търново за инвеститорите. Обсъдена бе възможността ученици от старопрестолния град да практикуват в базата, както и да бъде създадена нова специалност в сферата на средното техническо образование, чиито възпитаници да се обучават в сервизния център.
Карин Йохансон благодари на Община Велико Търново за съдействието при реализирането на проекта и подчерта, че градът е с ключова локация за транзитния поток на товарни автомобили.
Новата база разполага със съвременна техника и апаратура и може да обслужва над 2000 камиона годишно.

 

 
© 2019 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.