17.06.2013 21:00

Даниел Панов: Новият ни футболен клуб ще се казва „Етър Велико Търново”

   Днес 17 юни, понеделник, кметът на Община Велико Търново Даниел Панов организира работна среща за бъдещето на футболният клуб на старата столица. Участваха изявени специалисти в областта на футбола, треньори, експерти, ветерани, представители на комисията по спорт във Великотърновски общински съвет.
„Потърсих мнението и съдействието ви, за да обсъдим бъдещето на футбола в града ни, заяви г-н Панов в началото на срещата. Той изрази мнение, че в ситуацията, в която се намира футбола в момента е най-добре да се започне на чисто, с млади и перспективни местни футболисти. „Длъжни сме да дадем възможност на младите да се докажат и да върната славата и достойнството на нашият футбол”, заяви още кмета на общината. Всички присъстващи специалисти, треньори и ветерани заявиха подкрепа за този стил и модел на работа за в бъдеще.
„Първостепенната задача в момента е да се подготви регистрирането на футболния отбор”, заяви г-н Панов. След провеждане на множество срещи и разговори с широк кръг от специалисти е възложено на екип от юристи да подготви пълен пакет от документи за регистриране на футболният отбор „Етър Велико Търново”. Вероятно ще бъде използвана регистрацията на футболният клуб в град Дебелец и новият отбор ще заиграе от новият сезон в Северозападна „В” група. Кмета на общината заяви, че и в момента има спонсори, които изразяват готовност да помогнат на новият отбор.
„Много е важно да има добро управление и пълна прозрачност при набиране и изразходване на средствата при функционирането на новият футболен отбор”, заяви г-н Панов.
Първостепенен приоритет в момента и в близкото бъдеще е и ще бъде развитието на детско - юношеската школа. С кадрите, които излизат от възстановеното Спортно училище трябва да се работи за бъдещето на футболния клуб”, каза кмета.
Ще бъдат проведени широк кръг консултации за най-изявените и безспорни футболни авторитети от града, които да влязат в бъдещият управителен съвет на футболен клуб „Етър Велико Търново”. За да се гарантира пълна прозрачност  и ефективност при управлението на клуба ще бъде сформиран и контролен съвет. Набелязани бяха необходимите конкретни мерки и срокове, за да може от началото на новият футболен сезон новорегистрираният отбор да започне своето участие след назначаване на треньор, сформиране на отбор и провеждане на подготовка.
След края на работната среща, с експертите от областта на футбола, кмета на Община Велико Търново Даниел Панов направи инспекция на извършващите се в момента строителни работи на стадион  „Ивайло”.
Кмета видя лично последните дейности по подравняване на насипите и подготовка за поставяне на тревното покритие. Монтирани са съоръженията за дренаж и отопление на терена. Предстои монтирането на цистерните с вода, от които ще се извършва оросяването на тревното покритие. Кмета на общината получи уверение от представител на консорциума от фирми, извършващи ремонта, че до един месец на стадион „Ивайло” отново ще могат да се играят официални футболни мачове. След завършване на ремонтните дейности  Велико Търново ще има един от най-добрите футболни терени в страната.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.