Национален фестивал на студентското театрално изкуство „Маска и тога“

Дата: 22-23 април 2017 г.

Място: Театрален салон на НЧ „Надежда 1869“, Лапидариум на Археологически музей – Велико Търново, Камерна зала на НЧ "Надежда 1869"

Организатори: НЧ „Надежда 1869“ Велико Търново, Община Велико Търново, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Инициатор на фестивала е НЧ „Надежда 1869”, което исторически е свързано със създаването на първия театър във Велико Търново - първия театрален салон. В салона на читалището са заседавали Третото Велико народно събрание през 1886г. и Четвъртото Велико народно събрание през 1893г. Повече от 20 години, съвместно с ВТУ „Св.св. Кирил и Методий” читалището подкрепят изявите на студентския театър „Маска и тога”.

Провеждането на този фестивал в конкурсен формат ще допринесе за широко общуване в областта на театъра, за създаване на партньорства и съвместни творчески проекти и ще популяризира българския театър и актьорското изкуство.

ЦЕЛИ НА КОНКУРСА

  • Да стимулира развитието на студентското театрално творчество, като се подпомогнат младите хора  да открият и развият творческата си индивидуалност.
  • Да се разшири кръгът на театралните публики и да се насърчи театралното творчество и неговите алтернативни форми в културния живот на България.

 

 
© 2021 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.