04.03.2014 15:00

Велико Търново е домакин на финалният турнир за „Купа България“ баскетбол жени

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов се срещна с председателя на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков във връзка с организацията на турнира между четирите най-добри женски баскетболни отбора в България.
На 7 и 8 март в ДКС „Васил Левски“ ще се проведе турнира на финалната четворка. Даниел Панов припомни, че бяха направени ремонти в залата - бяха сменени баскетболните кошове  и те вече отговарят на международните стандарти, начертано е наново и игралното поле.
„Благодаря Ви, че приехте присърце баскетболната кауза“, каза Глушков, обръщайки се към Даниел Панов. „Залата е подходяща за провеждане на състезание от най-висок ранг“. Очакват се много фенове от страната за подкрепа на отборите във финалната четворка.
„Надявам се този турнир да увлече повече млади хора към баскетбола и да се провеждат още по-големи състезания във Велико Търново“, заяви Глушков.
Ще бъде отбелязана 30 годишнината от спечелването от отбора на „Левски“ на Купата на европейските шампиони по баскетбол за жени. Ще бъде представен отбора от онова време.
Кмета Даниел Панов заяви, че освен женският клуб по баскетбол още над 150 деца във Велико Търново тренират баскетбол. "Идеята за финала във Велико Търново е от 2013 година, радвам се, че Българска федерация по баскетбол се отзова и се надявам да проведем и други състезания от национален мащаб".
Глушков заяви: „Смятам, че гражданите на Велико Търново трябва да се гордеят от спортните бази на закрито, които градът има".

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.