11.03.2014 10:30

Велико Търново получи финансиране за още една работилница за родители

Община Велико Търново чрез дирекция „Социални дейности и здравеопазване” се включи много активно в програмата на УНИЦЕФ България „Работилница за родители - да пораснем заедно". Партньор по изпълнението ще бъде читалище” Надежда”, град Велико Търново.

На 8 и 9 март в град София се проведе работна среща, за отчитане на резултатите от първия цикъл, който се проведе в периода месец ноември 2013 г. - месец февруари 2014 г. На срещата присъстваха авторите на наръчника, по който се провеждат работилниците - г-жа Нина Печник и г-жа Бранка Старц, както и водещите на 22 работилници от цялата страна. По време на срещата бяха представени добри истории по време на работилниците от всеки един участник, споделен опит как протичат работилниците в Република Хърватска. Екипите от град Велико Търново, град Сливен, град Гоце Делчев и град Плевен представиха своите добри практики.

Престои стартиране на работилници от втория цикъл. Поради повишения интерес от страна на родителите и отчетени добри резултати, Община Велико Търново получи одобрение за допълнително финансиране на още една работилница.

За родителите на деца от 0 до 4 години от град Велико Търново ще бъдат организирани две работилници. Желаещите могат да подадат своите заявки на тел. 062 / 619- 220; 0888 62 28 68 ( г-жа Даниела Тасева ) и на адрес daniela_taseva@abv. bg

В групите ще бъдат включени максимум до 16 родители, като графиците за провеждане на обученията ще бъдат съобразени с ангажиментите на участниците. Община Велико Търново ще предостави помещения за провеждане на работилниците.

Чрез реализиране на програмата на родителите ще бъдат предоставени знания, умения и нагласи, които да укрепят техния капацитет да се справят с изискванията на средата и да отговорят на нуждите на детето в интелектуално, социално, емоционално и физическо отношение.

Сесиите ще се провеждат веднъж седмично в удобно за родителите време.
Програмата използва методите на групова работа. Състои се от 12 тематично и концептуално свързани семинари с обща продължителност 24 часа, които се водят от специално подготвен екип от специалисти - психолози, социални работници или педагози.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.