12.03.2014 12:00

Richard Clayderman ще свири на специален роял от Букурещ

За концерта на световния пианист и композитор Richard Clayderman ще бъде докаран специален роял от Букурещ на стойност 170 000 евро. Шоуто във Велико Търново е на 21 март, в ДКС „Васил Левски“, от 19:00ч. Сцената ще започне да се строи ден по-рано, за да се направи подходяща платформа за ценния инструмент. Лично Richard Clayderman избра кой точно да е роялът за този концерт, като спомена, че много държи, когато избира пиано или роял, да ги усети свои. От Букурещ до Велико Търново е организиран специален превоз, който ще превози застрахования на доста висока стойност инструмент. Поради студа, в тира с техниката ще бъдат поставени уреди за поддържане на стайна температура. За акордирането на рояла е нает специалист, който добре познава и стила на Clayderman.
Richard Clayderman пристига на 21 март със своя перкусионист и 9 човека оркестър. По време на шоуто се усеща баланса между музика и игра на сцената. Публиката не остава безучастна. Всеки един участва в шоуто, докато мелодиите разчувстват и най-студените сърца.
 
Концертите на Richard Clayderman са едно незабравимо изживяване. Няма такава чувственост като звука от рояла на един от най-великите пианисти и композитори в цял свят. Това събитие е прецедент в културната история на град Велико Търново и ще остане за дълго в сърцата ни.
 
Концертът на Richard Clayderman във Велико Търново е на 21 март, в ДКС „Васил Левски“, от 19:00ч.
 
Цените на билетите са от 20 до 60 лева. Можете да ги закупите от касата на Туристически Информационен Център Велико Търново, както и в мрежата на магазини Пикадили, Германос, Офис 1, бензиностанции ОМВ и онлайн на Eventim.bg

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.