20.03.2014 15:30

Представители на италианските градове кандидати за Европейска столица на културата 2019 пристигат във Велико Търново

Представители на италианските градове кандидати за Европейска столица на културата 2019 пристигат във Велико Търново за срещи с творческата общност и екипа, подготвящ кандидатурата на болярския град за престижното звание.
Гостите от Равена, Сиена, Лече, Матера и Перуджа ще са в старата столица на Празника на града – 22 март. В Археологическия музей те ще се срещнат с представители на културни институти, творчески гилдии, неправителствени организации, артисти и творци от Велико Търново за обмен на идеи и генериране на общи проекти. Екипът, разработващ програмата на Велико Търново за 2019 и представителите на италианските градове ще обсъдят прилагането на добри практики и модели за развитие на културния сектор на международно ниво,  приноса  към европейската култура, както и обхващането и активното включване на гражданите в различните инициативи и проекти.
На срещите Равена ще бъде представена от Лоренцо Донати – член на екипа, журналист, театрален критик и Надя Карбони, проект мениджър на проекта Европейска столица на културата, а Сиена от Карло Инфантино - координатор международни отношения Европейска столица на културата Сиена 2019, началник на отдел Международни отношения в община Сиена. Лече ще е представен от Ирис Манца, проектът на Матера за Европейскаа столица на културата - от Тициана Карлино и Росела Тарантина, а Перуджа - от  българката Мария Петрова Борисова и Пиеркарло Петироси.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.