21.03.2014 17:00

„Цветна линия за бъдещето” към 2019 година

Стрийт артисти подкрепиха с акция - изненада кампанията на Велико Търново за Европейска столица на културата 2019. Творците изрисуваха цветна линия по бордюра на тротоарите във града от Царевец до Факултета по изобразителни изкуства в нощта на 20 срещу 21 март.
Идеята за „Цветна линия за бъдещето“ бе да внесе цветност в атмосферата на града, с обръщение и послание към гражданите да се твори заедно, защото изкуството е за всеки. Акцията не претендира да бъде професионално произведение на изкуството, а артистична интервенция, която да достигне до гражданите и да ги зарадва и провокира.
Изрисуването на бордюрите не нарушава цялостния облик на града, а внася творчески и закачлив акцент, който неформално, като на „игра” ангажира вниманието на хората. Използваните материали са нетрайни, за да пребивават рисунките временно.
„В творческия ми път на автор, който от години се занимава с изкуството на улицата, винаги съм се водила от една основна цел-мечта - за повече цвят около нас, блян за разчупване на сивото ни ежедневие. В изкуството търся нестандартни решения, провокация към обикновените граждани и творческото мислене. Ролята на твореца е отговорна - той трябва да възпитава естетическото чувство в младите и в цялото общество ! Искрено се надявам хората да усетят добрите намерения на акцията ни и да погледнат с усмивка на нашето дело !”, сподели Виктория Георгиева, творец участвал в акцията.
Ние „Творим Щастие” и бихме искали, отсега нататък, гражданите да са част от творческите процеси в града и активно да се включват в обществения и културен живот !

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.