07.04.2014 12:00

Велико Търново Арайвълс къп

Шест отбора в спор за „Велико Търново Арайвълс къп” и пътуване до Италия. Вече е ясно всичко около предстоящия международен детски турнир по футбол „Велико Търново Арайвълс къп”, който ще се състои в старата столица от 23 до 27 април и ще бъде част от проявите по случай 90-ата годишнина от основаването на „Етър”. Шест отбора ще мерят сили в надпреварата за деца, родени след 1 януари 2000 г., победителят от която ще спечели самолетна екскурзия до Италия с посещение на мач от Серия А, осигурена от туристическа агенция „Арайвълс ИДИ“ ООД. Това са отборите на „Етър”, ЦСКА, „Олимпиец” (Житомир, Украйна), „Локомотив” (ГО), „Нефтохимик” и „Янтра”.
Паралелно с този турнир ще се проведе още един за отбори от малки футболисти, родени след 1 януари 2003 година, в който ще участват отборите на „Етър”, „Локомотив” (ГО), „Нефтохимик” и „Янтра”.
Всички участници пристигат на 22 април, когато ще бъде техническата конференция и жребият. За съжаление поканеният състав на „Реал” (Ниш, Сърбия) е получил предложение за участие в турнир по същото време в Германия, където са му поети всички разходи, и няма да дойде във Велико Търново.
Шестте отбора ще играят по системата „всеки срещу всеки”, като първият ден на турнира – 23 април, и последният – 27 април, ще бъдат на стадион „Ивайло”. Състезателните дни 24, 25 и 26 април ще са на стадиона в с. Ресен. Програмата предвижда всеки ден да се играят по три мача.
Четирите състава с играчи, родени 2003 г., ще играят също всеки срещу всеки, като срещите им ще са на 23, 24 и 26 април в Самоводене, а награждаването на 27 април на "Ивайло". Всички гостуващи отбори ще бъдат настанени в Парк хотел Дряново, тъй като по същото време във Велико Търново предстои фолклорният фестивал „Болярско надиграване”, който ще събере над 4000 танцьори от страната и хотелите в старата столица са пълни.
„Всички отбори ще бъдат извозвани от фирма „Алекс ОК” на президента на „Етър ВТ” Александър Нанков, за което специално му благодаря. Съорганизатори на турнира са Община Велико Търново и футболен клуб „Етър Велико Търново”. Съдиите ще бъдат осигурявани от Зоналния съвет на БФС, на който специално благодаря за професионалното отношение”, заяви Петьо Костадинов.
За официален медиен партньор на проявата бе избран сайтът „Велико Търново спорт”, който ще информира подробно за мачовете. Преди, по време и след турнира информацията ще бъде мултиплицирана от www.sport-vt.com към всички медии.
Кулминацията ще бъде на 27 април на стадион „Ивайло”, когато са финалните мачове и награждаването, там ще бъдат наградени и участниците от малкия турнир.
Освен голямата награда – пътуване до Италия и гледане на мач от Серия А, която ще получи победителят, са предвидени още куп отличия – купа и златни медали за първия, както и купи и сребърни и бронзови медали за втория и третия. Футболистите от всички останали отбори ще получат също медали за участието си. Учредени са и четири индивидуални награди – статуетки ще получат най-добрите нападател, халф, защитник и вратар на турнира.
„Първото издание на „Велико Търново Арайвълс къп” ще бъде само началото на една традиция. Намерението ни е да го разширяваме и догодина броят на участниците да бъде още по-голям, а имената на отборите – още по-класни”, съобщи мениджърът Петьо Костадинов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.