11.04.2014 14:30

Набиране на кандидати за доброволци към формирование „Велико Търново“

Уважаеми граждани,
Община Велико Търново набира нови кандидати за доброволци към доброволно формирование „Велико Търново“.
Всеки пълнолетен гражданин, желаещ да стане доброволец след среща и разговор с главен специалист „Гражданска защита“, може да получи и подаде документи в „Център за услуги и информация на гражданите при община Велико Търново“. Срокът за подаване на документи е до 30 май 2014 година, а разходите за набавянето на допълнително изискваните документи се възстановяват след представяне на квитанции и/или фактури.
С одобрените кандидати за доброволци се сключват граждански договори. Всеки доброволец има право на: неплатен отпуск от настоящият си работодател при повикване, обучение, застраховка и екипировка. Отработеното време се признава за трудов стаж.
Доброволното формирование участва при дейности за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях на територията на Община Велико Търново. Спасителните групи към доброволното формирование се сформират за град Велико Търново и към определени отделни населени места за направления: Килифарево, Ресен, Шемшево - Леденик - Балван и Пчелище.
Участвалите доброволци в ликвидирането на: пожари, бедствия и извънредни ситуации и отстраняването на последиците от тях, както и при обучение, получават възнаграждение в нормативно определен размер, съобразно отработените часове при повикването, както и за възстановяване на лични транспортни разходи.
Допълнителна информация може да се получи на телефони: 062 / 620 - 419 и мобилен телефон 0886 711 026

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.