11.04.2014 19:00

Националното турне на световния филмов хит “Game of Thrones“ започва от Царевец

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов и управителя на НВО България Димитър Нойков дадоха пресконференция преди старта на националното турне на световният филмов хит "Game of Thrones".
Господин Панов заяви задоволството си от факта, че националното турне на световният филмов хит започва именно от Старата столица. Той подчерта, че това е станало възможно както заради уникалните исторически и природни дадености на Велико Търново, така и на факта, че г-н Нойков е роден в старопрестолния град и има особен сантимент към него.
Кметът заяви, че в известен смисъл може да се направи аналогия между трона от филма и кметския стол. Те са направени така, че да не са удобни. Те са източник по-скоро на отговорност и ангажимент, отколкото на блясък и слава.
„Началото на това турне от Велико Търново е още едно доказателство, че градът ни има капацитет, достойнства и потенциал да планира, организира и провежда мащабни и значими културни събития и да спечели надпреварата за Европейска столица на културата през 2019 година“, каза г-н Панов.
В 19:00ч. на площад „Цар Асен І“ в подножието на крепостта Царевец ще се състои тържествената церемония по откриването на трона и стартирането на турнето. Духовият оркестър на Община Велико Търново ще изпълни на живо музиката от филма, която е репетирал в продължение на месец от специално изготвени партитури.
От тази вечер до неделя на обяд всички фенове на филма, граждани и гости на Старата столица ще имат уникалната възможност да се снимат на оригиналният трон от световният филмов хит “Game of Thrones“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.