24.04.2014 16:30

Дискусионен форум на тема „Причини и последици от трафика на хора с цел трудова експлоатация”

На 28.04.2014 г. от 13:00 часа в Нова зала на Община Велико Търново ще се проведе дискусионен форум на тема „Причини и последици от трафика на хора с цел трудова експлоатация”.
Лектори на форумът ще бъдат представители на Мисията на Международна организация по миграция, представители на Националната комисия за борба с трафика на хора, а от институциите на местно ниво ще се включат дирекция „Бюро по труда” и дирекция „Инспекция по труда".
Дискусиионният форум е организиран във връзка с информационната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация и на него ще присъстват студенти от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий", представители на РУ „Полиция”, ОДМВР, както и организации и институции, имащи отношение към проблема.
Целта на форума е в предстоящия сезон на студентските бригади и търсенето на сезонна работа извън страната, да се припомнят рисковете, както и начините за предпазване.
Трафикът на хора е сериозно престъпление срещу личността, човешките права, достойнството и самочувствието, нарушение на общочовешките етични норми и морални ценности !

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.