05.05.2014 15:00

Няма прелели реки след силните дъждове

Запазва се денонощното наблюдение и дежурство

Назначена със заповед на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов комисия е направила обход и оглед на всички потенциално рискови места във връзка с обилните валежи от дъжд през последното денонощие.
Комисията е констатирала, че няма опасни за преливане места по поречията на реките на територията на общината. Въпреки това в общината е установено денонощно дежурство. Продължават обходите и огледите и се запазва възможността веднага да се реагира при необходимост по сигнали, подадени от граждани.
Вследствие на обилните дъждове в неделя в град Велико Търново на няколко места са се образували натрупвания на наноси. Своевременно е организирано почистване в районите на: ул. „Никола Габровски“ - под Централен пазар, ул. „Ниш“- пресечката с ул. „Никола Габровски“, кръговото движение на "Качица" до „Била“ и под дъговият мост на река Янтра - Южен пътен възел.
Контролирано се източват количества от водният обем на язовир „Беляковец“ – собственост на Министерство на отбраната, като е осигурено денонощно наблюдаване на нивото му.
Временно са наводнени от поройният дъжд няколко двора и къщи в село Леденик. Със съдействието на противопожарната служба те са отводнени своевременно. В Община Велико Търново е установено денонощно дежурство, наблюдение и се следят възможните проблемни участъци от реките.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.