06.05.2014 12:00

Заместник-кметът Снежана Данева откри Център за работа с деца и младежи на празника на Ново село

Заместник-кметът на Община Велико Търново Снежана Данева и кметът на с. Ново село Христо Христов откриха в деня, в който селото празнува храмовия си празник – Св. Николай Летни, Център за работа с деца и младежи “Отвори очи“. Проектът се осъществи по програма „Местни инициативи 2013“ на Община Велико Търново и възлиза на обща стойност 9000 лв.
Заместник-кметът Данева поздрави кметът и жителите на селото за инициативността и усърдието, с което вече пета година участват и успяват да реализират проекти по програма „Местни инициативи“ и също така подчерта високия процент на доброволческо участие на сдружение „Отец Матей Преображенски“, жителите на Ново село и благодетели в изграждането на проектите. Центъра за работа с деца и младежи е изграден с 6 000 лв. доброволно участие. На откриването бе връчена Старопрестолна грамота от името на кмета на общината на Силвия Косева-Колева – дарител в изграждането на центъра. Кметът на с. Ново село г-н Христов сърдечно благодари на кмета Даниел Панов и Община Велико Търново за добрата съвместна работа.
Центърът за работа с деца и младежи в Ново село получи и дарения от различни организации и фирми – цифров фотоапарат, спортни пособия, оборудвана аптечка и др.
Община Велико Търново дари 3 компютъра за работа на младежите в центъра, а сдружение „ Св. Иван Рилски“ знамената на проекта „Отвори очи“. На храмовият празник на Ново село заместник-кметът на общината и кметът на селото откриха пред възпоменателната чешма плоча в памет на Матей Преображенски-Миткалото. На паметната плоча е изписан цитат от Захари Стоянов: „ За него нямаше нищо свято на този свят, освен благоденствието на народа му....“
Госпожа Данева връчи от името на кмета на общината Старопрестолни грамоти на дарителя на проекта за чешмата и плочата – арх. Юрий Любомирски и на господин Пламен Кънчев за изработката на плочата.
Празничната програма по повод празника на с. Ново село  продължи с концертни прояви, аудио-визуалния спектакъл "Когато храмът проговори - приказка за светлината на духа” и празнични илюминации.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.