08.05.2014 17:30

Проведе се обществено обсъждане на общински план за развитие

Днес, 8 май, се състоя обществено обсъждане на общински план за развитие заедно с концепция пространствено развитие на Община Велико Търново за периода 2014 - 2020 година.
На третият дискусионен форум в рамките на проекта присъстваха експертите, които са го изготвили, както и представители на институции и граждани. На предните два форума, бяха събрани направените предложения на всички заинтересовани. Тези постъпили предложения вече са разгледани и са намерили своето място в подготвения стратегически документ. Предстои разглеждането му в работата на постоянните комисии и на сесия на Великотърновски общински съвет в края на месец май.
На 12 май  в Прес клуба на БТА от 11:00ч. ще се състои пресконференция по работата на проекта, по който се разработват двата документа и част от резултатите от проекта, финансиран по ОПАК.
По време на обсъждането днес бе коментиран, поставеният от експерт въпрос за съществуващата заплаха от това трасето на автомагистрала „Хемус“ да премине относително далеко от територията на град Велико Търново и общината. Категорично бе подчертан факта, че това е по-скоро възможен риск. Окончателното трасе на магистралата в момента все още не е ясно. На сайта на МРРБ е качена информация от министър Десислава Терзиева за това, че представените варианти за трасе на магистралата в момента не са окончателни и тепърва ще бъдат обект на обществено обсъждане, като част от процедурата по ОВОС.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.