15.05.2014 09:00

Даниел Панов и Димитър Йорданов откриха паметна плоча, посветена на 130 годишнината на организираното ловно движение в България

В денят, когато се навършват 130 години от основаването на организираното ловно движение в България кметът на Община Велико Търново Даниел Панов и председателя на УС на Ловно рибарско дружество „Сокол 1884“ Димитър Йорданов откриха паметта плоча. Върху фасадата на Ловен дом в Старата столица бе поставена паметна плоча, която припомня факта, че организираното ловно движение е основано от родолюбиви търновци и чехи, живеещи в Търново преди 130 години.
На тържествената церемония под проливният дъжд бе отдадена дължимата почит на основателите на ловното движение в страната и бяха припомнени техните заслуги за опазване на българската природа, животинското и дивечовото богатство.
Кмета подчерта в приветственото си слово, че ловната организация има не само славно минало, но и съществен принос за съвременното развитие на Велико Търново и региона. Той припомни, че ловците и риболовците винаги са били сред обществено и социално ангажираните и отговорни граждани. Говори за това, че те полагат грижи не само за поддръжка на ловните полета и за дивеча, но са и сред хората, които първи оказват помощ и подкрепа в бедствия и трудни ситуации.
Господин Панов пожела на ловците и в бъдеще да бъдат пример за политическите и обществени дейци със своето единство и служене на обществото и Отечеството. „Ако повече политици бяха ловци и се учеха от вас на единство, ред и дисциплина България щеше да бъде много по-напред“, заяви господин Панов. “Бъдете все така единни и всеотдайни, за да направим Велико Търново и региона още по-красиво и привлекателно място“, заяви в заключение в приветствието си кметът на Община Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.