04.06.2012 16:44

Над 22 хиляди японски туристи са посетили Велико Търново за година

В рамките на една година старата столица е била посетена от над 22 хиляди японци. Това стана ясно след проведена работна среща между кмета Даниел Панов и осемчленна делегация от Страната на изгряващото слънце, която бе на посещение в старата столица.

Делегацията бе ръководена от председателя на Асоциация „Хирошима - България” Ко Имамура, който е за осми път в болярския град. Той запозна домакините с развитието на културния обмен между Велико Търново и Хирошима. Последната фотоекспозиция в Хирошима, съпроводена с изложба на български стоки, е била посетена от над 30 хиляди души, информира още г-н Имамура.

На срещата бе договорено експониране на изложба с плакати във Велико Търново, илюстриращи бомбардировките в Хирошима. Обсъдени бяха и проекти в областта на сътрудничеството в езиковото обучение, културата и туризма.

„Хирошима ще продължи своята работа с градовете Нагасаки, с вашия град и с над 5 200 други членуващи градове за разширяването на програмата „Кметове за мир”. Нашата цел е всички градове по света, където хората се обединяват, да се борят и да се стремят към премахване на ядрените оръжия до 2020 година. През 2007-а година вашият град бе домакин на изложба, експонираща Атомната бомба и също така се присъедини към програмата „Кметове за мир”. Аз съм дълбоко благодарен за ангажираността на вашия град към продължаване реализиране на идеята за един мирен свят без ядрени оръжия”, гласи част от писмото до градоначалника на Велико Търново от неговия колега Казиму Матсуи, кмет на Хирошима.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.