21.05.2014 12:00

Даниел Панов откри реновираната детска градина „Първи юни”

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов бе гост на красиво и вълнуващо събитие, на което бе представена извършената дейност по проект за подобряване на енергийната ефективност на детска градина "Първи юни". В началото на тържеството кмета поздрави възпитаниците на градината именника Константин Цалков и рожденичката Владислава Стефанова. Те получиха подаръци от кмета.
"Реализирането на проекта по Оперативна програма „Регионално развитие” даде възможност чрез инвестираните в ремонтните дейности 225 026.лв. да направим сградата много по-добра за обитаване, по- удобна, по- функционална и по- ефективна от гледна точка на управление и минимизиране на разходите.
Със 143, 510 лв. от общинският бюджет и 81, 516 лв. финансиране от Европейски фонд за регионално развитие се подобри енергийната ефективност, подменена е дограмата, преустроена и модернизирана е отоплителната система, ремонтирани са топлопреносната и електрическите мрежи.
Подобрените условия за енергийна ефективност, по-добрите санитарни условия, изолацията от прах и шум ще помогнат на всички да се чувстват по-уютно в детската градина.
Убеден съм, че реновирането и модернизирането на сградите на детските градини и училищата е важна част от общото ни усилие да създаваме по-добри условия за отглеждане и образование на децата и младите хора. Да има повече спокойни родители и повече усмихнати и щастливи деца.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.