22.05.2014 12:30

Кметът на Община Велико Търново откри санираната сграда на СОУ „Владимир Комаров“

Даниел Панов обяви предстоящи придобивки за жителите на квартал „Чолаковци“

На мило събитие, събрало жители на квартал „Чолаковци“, преподаватели, ученици и родители поздравиха г-н Панов за реализирания проект за саниране и ремонти в училище „Владимир Комаров“.
С 1 104 034 лв. училище „Владимир Комаров“ е реновирано. Подменена е дограмата и е извършена топлоизолация на сградата. Подменена и модернизирана е отоплителната инсталация, подменени са топлопреносната и електрическа система, ремонтирана е покривната конструкция и е направена хидроизолация, монтирано е енергоспестяващо осветление.
Кмета изрази надеждата си, че след ремонта училището ще бъде по-добро място за образование за децата и учителите. Родителите ще бъдат по-спокойни за своите деца. Той подчерта, че този значим проект е важна част от усилията за това квартал „Чолаковци“ като цяло  да стане все по-добро място за живеене.
„Акцент в моята управленска програма винаги е била, е и ще бъде дейността по цялостно обновяване на сградният фонд и инфраструктурата на детските ясли, градини и училищата“, заяви г-н Панов.
Директорът на училището Веселин Ангеличев изказа благодарност не само от свое име и от името на учителският екип, а и от името на съкварталците за придобивката за европейското финансиране и за съфинансирането на проекта от общинският бюджет. „Вече има 10 записани нови ученици в училището, заради чувствително подобрените условия за провеждане на учебният процес“, каза г-н Ангеличев.
Даниел Панов увери жителите на „Чолаковци“, че в края на месец юни или началото на месец юли, площ от 15 декара в квартала ще бъде превърната в парк чрез спечелен от общината проект за финансиране на тази дейност. Кмета обеща на жителите, че квартала за пръв път ще има свой парк.
Спортно игрище и детска площадка в централната част на квартала ще бъдат изградени в рамките на проект, който има за цел да даде уютно и безопасно пространство за спорт и отдих на децата, младежите и жителите на квартала.
Даниел Панов пое ангажимент пред жителите на „Чолаковци“, че ще направи необходимото, за да бъдат подменени и автобусните спирки в квартала.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.