07.06.2012 14:57

Даниел Панов представи кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата във Венеция

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов представи кандидатурата на Велико Търново на международна конференция „Венеция и Северозападът се срещат с България”, провеждаща се във Венеция.

По покана на домакините кметът на старата столица направи презентация на кандидатурата ни за Европейска столица на културата. Конференцията е организирана от Норд ест и регион Венето, който включва Венеция и още 17 италиански града с обща численост на населението 1,2 млн. души.

Целта на събитието е представители на българските градове – кандидати да се срещнат с представителите на инициативния комитет на Венеция, която също е кандидат, и да бъде обсъдено възможното сътрудничество между тях. На форума Даниел Панов е провел среща с кмета на Венеция проф. Джорджо Орсони, с председателя на инициативния комитет Катя Тенти, както и с Техни Превъзходителства Стефано Бенацо, посланик на Италия в България и изпълняващия длъжността посланик на България в Италия Тодор Стоянов.

По време на представяне кандидатурата на Велико Търново за Европейска културна столица кметът на Община Велико Търново Даниел Панов е акцентирал върху достойнствата, възможностите и потенциала на Регион Велико Търново за организиране и провеждане на най - значимото европейско културно събитие.

Кметът на старата столица е представил значимите инфраструктурни обекти, които се реализират в момента, както и онези, които предстои да бъдат реализирани в областта за подобряване на инфраструктурата и туристическите атракции. Опитът на Италия е особено полезен за Велико Търново в областта на подобряване качеството на цялостният туристически продукт, достъпа до обекти на културно - историческото наследство за хора с физически увреждания, както и в областта на организирането на фестивали и други значими културни събития.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.