05.06.2014 13:00

Кметът Даниел Панов направи първа копка на детска площадка за ЦДГ „Слънчев дом“

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов направи заедно с децата от ЦДГ „Слънчев дом“ първа копка на нова детска площадка, която ще се ползва от възпитаниците на най-новата детска градина в града.
На събитието присъстваха и заместник-кмета на общината г-н Ганчо Карабаджаков и директорът на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ г-жа Пенка Игнатова, както и проектанта на съоръжението арх. Драгомир Йосифов.
Между 16 000 лв. и 18 000 лв. ще бъдат инвестирани от общината в преустройване на съществуващо парково пространство в нова детска площадка. Съоръжението, което ще има самостоятелно ограждение трябва да бъде готово в рамките на един месец. То ще бъде използвано от 35 деца от създадената през учебната 2013/2014 г. нова група в градината.
„Надявам се освен от децата от детската градина площадката да стане притегателно място за децата и младите хора от целият квартал. Имам към тях само една молба – да пазят съоръженията, които ще поставим“, каза Даниел Панов. Предстоящото изграждане на детската площадка ще отговори на изискванията на Наредба № 3 за здравните изисквания към детските градини.
В ЦДГ „Слънчев дом“ се отглеждат и възпитават общо 150 деца в 5 целодневни групи при много добри условия.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.