11.06.2014 17:00

Предпоставки и последици от детския труд

На 12 юни, четвъртък, от 10:00ч., в Младежки дом, ще се проведе групов тренинг на тема „Предпоставки и последици от детския труд” стартира кампанията „Да спрем детската експлоатация”, организирана от местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и местната комисия за борба с трафика на хора в Община Велико Търново. На тренинга ще вземат участие деца, учители, възпитатели, представители на различни институции, имащи отношение към проблема.
По-късно от 16:00ч. във фоайето на Община Велико Търново, ще бъде открита изложба по темата, подготвена от ученици от СОУ „Емилиян Станев”. За тяхната инициативност и ангажираност към каузата те ще получат грамоти за участие.
Кампанията „Да спрем детската експлоатация” е посветена на 12 юни - Международен ден за борба с детския труд и е част от световната инициатива „2014 - година на правата на детето”. Инициативите по капмпанията ще продължат до края на месец юни с информационни беседи с ученици, деца от ЦРДМ и деца, настанени в институции, както и с прожекции на филми.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.