14.06.2012 16:29

Домашните кучета задължително с паспорт и квитанция за платена такса на разходка

Домашните любимци във Велико Търново вече ще могат да бъдат разхождани само на определени места.

Съгласно заповед на кмета на общината Даниел Панов собствениците на кучета ще ги извеждат на „Атлантически парк” КПП – юг на НВУ „В.Левски”, на т.нар. циркова площадка между „Билла” и ПГЕ „А.С.Попов”; по пътеката, свързваща кв.”Бузлуджа” и кв.”Чолаковци”, в района между кв.”Бузлуджа” и кв.”Зона В”, както и на хълм „Света Гора” и местността ”Боруна”.

Кучетата ще могат да тичат свободно на териториите извън регулационните граници на град Велико Търново и в междублоковите пространства, в които няма изградени детски площадки.

Инспектори от общината ще извършват проверки за нарушаване на Наредбата за опазване на околната среда от собственици на домашни любимци. Забраната за разхождане на кучета обхваща районите на парковете, училищата и детските площадки.

В зоните, разрешени за домашни кучета, техните собственици трябва да разхождат любимците си  на повод, а агресивните задължително трябва да са с намордник. Собствениците са длъжни да носят паспорта на животното и квитанция за  платена такса ”домашен любимец”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.