16.06.2014 16:30

Велико Търново и ПеруджаАсизи подписаха Меморандум в рамките на кандидатурите си за Европейска столица на културата през 2019 година

Днес, 16 юни, заместник-кмета на Община Велико Търново и г-жа Лоредана де Лука – директор на фондация „ПеруджаАсизи 2019“ подписаха Меморандум за взаимодействие в рамките на двете кандидатури за Европейска столица на културата през 2019 година. В Меморандума двете страни се ангажират да разработват съвместни проекти и да работят заедно в областта на културата, науките, изкуствата, образованието и опазването на културно – историческото наследство. В текста има и клауза, която предвижда активно партньорство и сътрудничество между университетите и академичните общности от градовете-партньори.
При подписването на Меморандума госпожа де Лука сподели своите прекрасни впечатления от Велико Търново. „Градът ви определено заслужава да спечели титлата Европейска столица на културата през 2019 година. Нямам търпение да започнем да работим заедно. Екипът ви е много отворен, а хората в града са много мили, гостоприемни и духовни“, каза г-жа де Лука.
„ПеруджаАсизи 2019“ е съвместен проект и кандидатура на два италиански града от областта Умбрия за Европейска столица на културата през 2019 година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.