14.06.2012 16:31

С 90 000 лева ще се увеличат приходите от продажбата на общински имоти

Към 90 000 лева ще влязат в общинската хазна след продажбата на няколко общински имота. Предложението бе подкрепено на заседание на Постоянната комисия „Общинска собственост” и ще се гласува на предстоящата сесия на Великотърновския общински съвет.

Фирма „Велиста” е проявила инвеститорски интерес към парцел с построени в него две бунгала от строителния план на Вонеща вода, кметство Килифарево. Те са предоставени през седемдесетте години на кметство Дебелец от Градския народен съвет. Кметът на Дебелец Димитър Димитров е дал съгласие за продажбата им.

Чрез търг с тайно наддаване по пазарна стойност ще бъдат продадени и четири имота в село Ветринци по Програмата за управление и разпореждане с общинско имущество. Общата им стойност е 19 000 лева. На 48 300 лева е оценен имот в село Шемшево на площ 5,5 декара с построените в него шест сгради и метален навес.

„Със средствата от продажбите ще се завишат собствените приходи на Oбщината и ще се допринесе за изпълнението на бюджет 2012”, коментира за Общинската информационна агенция Маринела Джартова, началник отдел „Управление на собствеността”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.