19.06.2014 12:30

„Дърво на щастието“ в първия фестивал на парковете във Велико Търново

„Дърво на щастието“ с послания за успеха на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година ще „израсне“ в парк „Боруна“ по време на Първия фестивал на парковете на 21 юни 2014 година. Всеки дошъл край Художествена галерия „Борис Денев“ в съботния ден ще може да направи пеперуда, калинка или детелина, да напише пожелание за 2019 година и да украси  дървото, направено специално за случая от тел и цветна хартия.
За да съберем усмивките на нашия град на едно място, носете и своя снимка! Ще може да я закачите на табло, което ще оформи „Голяма снимка на щастието“.
Първият фестивал на парковете във Велико Търново ще продължи от 11:00ч. до 17:00ч. Събитието е по проект „CultTour – културното (градинско) наследство като фокусни точки за устойчив туризъм“, изпълняван от Община Велико Търново и е посветено на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година.
В работилници на открито деца и младежи ще рисуват в парка, ще изработват къщички и хранилки за птици и ще получат първите си уроци по градинарство – ще засадят растение, за което да се грижат у дома. Ще бъде отворена „Съкровищницата на света“, от която ще може да се изтегли късметче с мисли за паркове, градини, щастие или да се напише крилата мисъл, за да се допълни мъдростта на вековете. В изложение „Паркове и градини“ ще бъдат представени цветопроизводители и градинари, както и аксесоари за градината.
Проектът „CultTour – културното (градинско) наследство като фокусни точки за устойчив туризъм“, който се осъществява благодарение на програмата за междурегионално сътрудничество INTERREG IV В, финансирана от Европейския съюз (ЕС), в рамките на Европейско териториално сътрудничество (ETC) и Оперативна програма за Транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа (SEE), съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР).
По проекта на 20 юни 2014 година в 10:00ч. пред Факултета по изобразителни изкуства, ще бъде открита тематична изложба „Парковете на Велико Търново“, а час по-късно в Конферентната зала на изложбени зали „Рафаел Михайлов“ започва конференция на същата тема.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.