19.06.2014 14:00

Театрални етюди в градския транспорт

Театрални етюди ще видят пътуващите в градския транспорт на 20, 24 и 27 юни 2014 година между 12:00ч. и 16:00ч. Инициативата е на офиса на проекта „Велико Търново – кандидат за Европейска столица на културата 2019“ и ще се реализира от студенти от експериментален театър „АЛТ“ на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и доброволци.
Стелиян Славов и неговите колеги от университета ще изпълняват по градските линии на автобусната фирма „Надежда“ произведения на съвременни български и европейски автори, сред които Станислав Стратиев, Стефан Цанев, Себастиан Брант и др. Етюдите ще провокират включването на пътниците в мини спектаклите и са част от кампанията за привличане на гражданите към инициативите и каузата „Велико Търново 2019“.
Пътуващите в търновските автобуси за първи път наблюдаваха мини спектакли миналия октомври по време на Фестивала за съвременно изкуство „Тетрис“ на сдружение „Идействие“. Тогава по автобусни линии № 4  и № 40 бе представен словесния пърформанс „Слово Е Мобиле” на студентски експериментален театър „АЛТ”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.