23.06.2014 18:00

Технополис подпомага засегнатите от водното бедствие с бяла техника

Веригата Технополис ще дари на най-пострадалите от водната стихия в Дебелец и Килифарево бяла техника от първа необходимост – печки, перални, хладилници и бойлери. Днес регионалният мениджър на веригата Генади Делин, заедно с председателя на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков и кмета на общината инж. Даниел Панов извършиха оглед във всяка една пострадала къща, а до края на седмицата хората ще получат и уредите си.
„Вече има желание и от страна на бизнесмени, които искат да помогнат. Ичко Лозев ще дари 5 печки и 5 хладилника. Димитър Кинов също иска да помогне с бяла техника за нуждаещи се. Аз благодаря на всички, които се отзовават, защото засегнатите никак не са малко – това са над 220 къщи, 170 от които са тежко пострадали. Сред тях има семейства с малки деца, има и самотни възрастни хора. Изрично подчертавам, че няма нужда от дарения от дрехи. Тези хора се нуждаят от матраци, завивки, чаршафи, мебели като маси и столове, както и от уреди от първа необходимост като бойлери, печки, хладилници, перални”, подчерта кметът на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.
Желаещите да помогнат на пострадалите от пороя, могат да се обърнат към комисиите в общината, които ще ги насочат към най-нуждаещите се в засегнатите Дебелец, Килифарево и квартал „Асенов” в старата столица. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.