03.07.2014 16:00

Кметът Даниел Панов взе участие с доклад в годишната научна конференция на НВУ ”Васил Левски”

Кметът Даниел Панов днес отправи приветствие към участниците в поредното издание на годишната научна конференция на НВУ „Васил Левски” като подчерта важността на темите от пленарните сесии не само за науката, но и практическото им приложение. Кметът изказа благодарността си към ръководството  и екипа на Националния военен университет за професионализма и подкрепата по време на кризисната ситуация с наводненията в Община Велико Търново. „Добрата координация, комуникация и логистика са в основата на всяко безаварийно и успешно мероприятие”, каза още кметът.
По късно в секция „Сигурност и отбрана” бе представен научен доклад, подготвен  от кмета инж. Даниел Панов, проф. дхн инж. Михаил Харалампиев и  проф. д-р инж. Георги Камарашев. В докладът на тема „Оптимизиране на системата за защита на населението при бедствия аварии и катастрофи на Община Велико Търново” бяха засегнати събитията от последните седмици, с вдигането нивата на реките и последващите наводнения, както и глобалната ситуация с промяна на климата.
Кметът говори още за изменението на климатичните особености в страната ни през последните години и за процесите оказващи непрекъснато влияние върху локалния климат. „В следствие на тези процеси напоследък на територията на общината бяха регистрирани стихийни бедствия, свързани с  екстремни температури, горски пожари,  наводнения, свлачища, кално-пясъчни потоци и градушки”, каза още той.
Годишната научна конференция на НВУ „Васил Левски” се провежда от 3 до 4 юли. Темите са в различни научни направления – сигурност и отбрана, технически и хуманитарни науки и др. Тази година в рамките на конференцията 320 участника от България и чужбина ще изнесат 370 научни доклада.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.