20.06.2012 11:26

Игрище за спорт и атракции ще има в Шемшево, регистрират и местен футболен клуб

Игрище за спорт и атракции ще бъде изградено в Шемшево. Финансирането на обекта идва от спечелен проект по общинската програма „Местни инициативи”.

За изграждането на съоръжението Общината отпуска 6 800 лева. Самоучастието е в размер на 1 700 лева, под формата на доброволен труд, информира кметът Кирил Ангелски.

Игрището ще бъде с размери на 100/60 метра, отговарящо на всички изисквания за провеждане на футболни турнири, отбеляза Ангелски. Преди започване на строителните дейности е било необходимо да бъде сменено предназначението на терена, което вече е факт. Стадионът ще бъде ограден с цел избягване достъпа на свободно движещи се животни в селото. По думите на кмета желанието на младежите да играят футбол е огромно. В момента върви регистрацията на футболен клуб, който има подкрепата на местен бизнесмен.

Кирил Ангелски съобщи още, че в момента кметството подготвя количествено-стойностните сметки по друг проект за изграждане на велоалеи, кът за отдих и паркови терени. Той ще бъде реализиран в района на южната страна на кметството с европейски средства. „С осъществяваното на този проект парковите територии в Шемшево ще станат близо 30 дка”, похвали се местният управник.

Амбиция на Ангелски за догодина е включването на детската градина в селото в Инвестиционната програма на Общината. Той посочи, че забавачницата посещават около 22 деца. Условията не са съвсем задоволителни и детското заведение се нуждае от ремонт.

Кирил Ангелски сподели, че вчера в селото за втора поредна година е открита лятната полицейска детска академия. На първата лекция са присъствали около 70 деца от Беляковец, Балван, Леденик и Шемшево. „Децата и младежите проявяват изключителен интерес и участие в заниманията. Лекциите, изнесени от полицейски служители, са атрактивни по различни актуални теми и помагат да се формира у младите хора чувство на уважение към законите, към стойността на човешкия живот и на нетърпимост към проявите на насилие, агресия и хулиганство. В програмата на проекта са застъпени множество интересни занимания с нагледни материали и полезна информация, насочена към личната безопасност при бедствия и аварии, безопасно използване на интернет и други”, обясни Ангелски.

„Лятна полицейска детска академия" е продължение на проектите „Отвори очи, има кой да ти помогне" и „Полиция, местна власт и гражданско общество, заедно за едно по-сигурно бъдеще" на дарителско сдружение „Св. Иван Рилски" и Областната дирекция на МВР, в партньорство с Община Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.