09.07.2014 13:30

138 семейства в Община Велико Търново ще получат 90 000 лева от кампанията „Заедно в бедствието”

Общественият съвет на дарителската кампания „Заедно в бедствието“ реши да отпусне финансиране до 90 000 лева на пострадалите от наводненията във Велико Търново.

Средствата са от дарените пари по сметката на кампанията  и DMS с номер 17777 и ще бъдат предназначени за купуване на мебели и домакинска техника на общо 138 домакинства от Велико Търново, Дебелец, Килифарево, селата Габровци, Церова кория, Райковци, Радковци, махала Пъровци. Помощта ще бъде различна за отделните домакинства – в зависимост от щетите, предоставени в списък по-рано от кмета Даниел Панов.

Пострадалите семейства ще получат ваучери, с които ще могат да си закупят необходимите им вещи от предварително изготвен списък от магазини в района на Велико Търново. В момента Общественият съвет прави проучване на местните магазини за наличие на необходимия асортимент и цени. Разпределянето на ваучерите ще стартира следващата седмица.

Кампанията „Заедно в бедствието“ е инициатива на Фондация „Помощ за благотворителността в България”. В писмо до фондацията кметът Даниел Панов изказа благодарност за съпричастността.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.