10.07.2014 12:30

Даниел Панов прие отбора на учителите, участвали в X Международна учителска спартакиада

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов прие днес учителите от отбора, представил Старата столица по време на десетата спартакиада на учителите с международно участие.
По време на форума, провел се във Варна 26 родни отбора и 5 на чуждестранни участници са премерили сили в 10 вида спорт.
Отборът на учителите от Велико Търново се е представил много добре на престижното международно състезание за учители с международно участие. Два златни и един бронзов медал наредиха непълния отбор на синдиката на учителите на осмо място в крайното класиране. Сред общо 31 участващи отбори постигнатото класиране сред напълно комплектовани и провеждащи редовни тренировки отбори е много добро постижение.
Господин Панов благодари за това, че участниците в събитието са положили усилия, за да издигат имиджа на Старата столица. Кметът изрази признателност пред преподавателите за това, че полагат усилия за популяризиране на заниманията със спорт сред децата. „Ваканцията е чудесна възможност децата да бъдат не само пред компютрите, а и по-често да тичат след топката, да придобиват нови и полезни знания и умения, да се учат чрез спорта на дисциплина“, заяви г-н Панов. Той увери учителите, че още през есента ще има позитивно развитие на няколко важни проекта за подобряване състоянието на спортните бази в града.
Даниел Панов предложи да се изготви стратегия и да се направи подготовка и комплектоване на отбора, за да се постигнат още по-добри резултати на следващото издание на спартакиадата.
Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов пое ангажимент да бъде купен и предоставен електронен дартс за тренировки, както и оборудване за тренировка в спортове, които участват в спартакиадата.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.