07.07.2014 15:00

Инженерни войски монтираха понтонен мост на Килифаревски манастир

В рамките на два часа екип на инженерни войски подготви терена около река Белица в района на манастира и монтира понтонен мост за преминаване. На монтирането присъстваха заместник-кметът Ганчо Карабаджаков и кметът на град Килифарево Димитър Събев. Непосредствено след наводненията от 19 юни кметът Даниел Панов в личен разговор с министъра на отбраната Ангел Найденов получи пълно съдействие и подкрепа по възстановяване на щетите в района на Килифаревски манастир. След направен оглед от екип на инженерни войски стана ясно, че ще бъде осигурен понтонен мост, който бе монтиран днес.
Мостът е с издържливост на тежест до 60 тона и се предвижда да остане на мястото до октомври. „До октомври ще сме успели да възстановим и дървения мост. Независимо дали ще бъдат отпуснати средства от Междуведомствената комисия ще намерим решение за възстановяването му”, каза още заместник-кметът Ганчо Карабаджаков.
Майор Калоян Василев от батальона, който днес монтира понтона на манастира сподели, че независимо, че десетки пъти са разпъвали съоръжението при учения, като теренът на място е затруднил разпъването и монтирането. Батальонът е част от 55 инженерен полк, град Белене.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.