15.07.2014 12:00

Музиката им носи радост и събира хората – френската брас група Fanfare des Kadors гостува във Велико Търново

Тяхната музика носи радост и щастие. Вече 20 години френската брас група Fanfare des Kadors (Монпелие) е популярна в цяла Европа със своите жизнени интерпретации на обичани песни от различни жанрове и епохи. Тяхната празнична и свежа музика ще огласи на 17 юли от 18:00ч. улиците на Велико Търново и павилиона на Щастието в парк „Марно поле” – музикантите са тук по покана на Посолството на Франция във връзка с Националния празник – Деня на бастилията.
„Искаме чрез нашата музика да съберем хората и да им дадем радост, защото живеем в труден свят. Опитваме се да пренесем щастието в живота на хората“, казва Филип Ангусту от Fanfare des Kadors.
Формацията е преди всичко група приятели. Музикантите от Fanfare des Kadors гостуват в България на деня на националния празник на своята родина. С какво особено силно можем да свържем днес символиката на Деня на Бастилията? Филип Ангусту отговаря така: „С музика изразяваме надеждата си за мир по света. Тя е в състояние да обедини различните народи“. И тъй като музиката им винаги създава усещането за празник, творецът обобщава: „Идеята е празниците да събират хората“.
На 17 юли, четвъртък, от 18:00ч. лъчезарната френска брас формация ще дефилира от Студентски стол №2 до паметник „Майка България”. В парк „Марно поле” френските музиканти ще радват Старостоличани и гостите на Велико Търново със своята щастлива музика около час в района на Павилиона на Щастието.
Събитието е част от подкрепата за кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.