16.07.2014 15:20

“Скакалци” за първи път на сцената на Летния театър във Велико Търново

На 28 юли, от 20:30 часа, феновете на „Комиците” и „Столичани в повече” ще срещнат своите любими актьори в хитовата постановка на Ст. Л. Костов – „Скакалци”, на сцената на Летния театър в старата столица. 
"Скакалци" е сред най-известните сатирични пиеси на най-изтъкнатия български комедиограф Ст. Л. Костов. Основната тема в нея засяга чиновническата корупция, чиито пипала безпощадно са обхванали частния бизнес, което в голяма степен я прави злободневнa и днес. Нагласени търгове, безогледна корупция, залагане на семейна и лична чест в името на печалбата, изнудване от страна на контролните органи, просто келепирджийство – това виждаме на сцената, това четем и по вестниците днес. Защо живеем така? Толкова ли не е възможно и при нас да се живее по установени правила? Кого мамим, като мамим държавата? На тези и други въпроси ще търсят отговори зрителите на спектакъла.
Спектакълът “Скакалци” е копродукция на продуцентска компания “Дрийм Тийм Пръдакшънс” и сатиричния театър “Алеко Константинов”. Постановката е на  режисьора Богдан Петканин със сценографията на Петьо Начев. В актьорския състав на „Скакалци” великотърновските зрители ще видят познатите лица от най-гледания български комедиен сериал “Столичани в повече” – Любо Нейков, Стоянка Мутафова, Христо Гърбов, Ненчо Илчев, Васил Драганов и Албена Павлова - гаранция за солидна порция смях. Смях, примесен с горчивина, гняв и трудно преодолимо усещане за обществена безнадеждност. Сред актьорите в спектакъла са и Христина Апостолова, Десислава Бакърджиева, Маргарита Хлебарова, Август Попов, Петьо Петков-Шайбата и Димитър Рачков - Джуниър.
Билети за постановката са на стойност от 14 лв. и 18 лв. и се разпространяват в системата на Ticketpro и на място в Туристически Информационен Център „Царевград Търнов”, гр. Велико Търново. На 27 юли на каса пред Летния театър в града също могат да бъдат закупени билети за представлението на 28 юли.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.